Meklēt

Izvērstā meklēšana

Izstāde

PIELIKUMA DATŅU SARAKSTS

“Uzmanību – Vējš!”

Izstādes atklāšanas datums 04.08.2017
Izstādes slēgšanas datums 03.09.2017
Darba laiks O. - S. 10.00 - 17.00
Jūnijs, jūlijs, augusts atvērts arī svētdienās no 10.00 - 15.00
Izstādes apraksts

Šo piektdien, 4. augustā plkst. 16.00 Valmieras muzeja Izstāžu namā atklāsim Liepājas mākslinieku grupas darbu izstādi ar nosaukumu “Uzmanību – Vējš!”

Liepājas mākslinieku grupas izstādes organizē mākslas biedrība “Impasto”, kuru vada māksliniece Gunta Krastiņa. Šādas, no daudzu autoru darbiem nokomplektētas izstādes, tiek veidotas jau kopš 2011. gada, apceļojot tuvus un tālus Latvijas novadus, nesot vēsti par to, ka Kurzemē, Liepājā ne tikai piedzimst vējš, bet katru dienu dzimst arī māksla.  Grupas sastāvs nav konstants, tas mainās, lai gan lielākā daļa mākslinieku ir kopā no pašiem pirmsākumiem. Bet galvenais, kas vieno šos māksliniekus, ir mīlestība uz mākslu, griba darboties, radīt un dalīties tajā ar saviem skatītājiem.

Izstādes moto “Uzmanību - Vējš!” nav izvēlēts nejauši. Baltijas jūras piekraste ir gana bagāta ar vēja un vētras spēku. Un mākslu var salīdzināt ar vēju, kurš ir pašpietiekams pats sevī, jo no krāsu haosa dzimst uz audekla, papīra, kartona gabala vai vienkārša dēļa gala jauna doma, sajūta, izaicinājums!

Izstādē Valmierā skatāmi desmit Liepājas mākslinieku darbi - Gunta Krastiņa, Aldis Kļaviņš, Inta Klāsone, Ineta Klāsone, Dzintra Vīriņa, Herberts Erbss, Aivars Rozenbahs, Mārtiņš Krūmiņš, Solvita Spirģe - Sēne un Raimonds Gabaliņš. Visi autori strādā Liepājas Universitātē, turklāt regulāri piedalās izstādēs, kā arī ar mākslu saistītos pasākumos.

Ekspozīciju veido gleznas, skulptūras, stikla kompozīcijas. Katrs autors ir īpašs ar savu oriģinālo rokrakstu savos darbos, profesionālo varēšanu un ilggadēju izstāžu praksi. Izstāde Valmieras muzejā apskatāma līdz 3. septembrim.
Izstādes vieta Valmieras muzeja Izstāžu namā, Bruņinieku ielā 3
Izstādes veids Klātienes izstāde
Hipersaite Informācija par izstādi un muzeja cenrādi pieejama šeit:
Cenrādis
Papildus informācija Informācija par izstādi un muzeja cenrādi pieejama muzeja mājas lapā: muzejs.valmiera.lv