Izstāde

PIELIKUMA DATŅU SARAKSTS

BALTAIS TROKSNIS. Starptautiska Mazo formu porcelāna izstāde.

Izstādes atklāšanas datums 12.10.2017
Izstādes slēgšanas datums 10.12.2017
Darba laiks Ot. - Sv. 11.00 - 18.00.
Izstādes apraksts Starptautiskās mazo formu porcelāna izstādes Latvijā kopš 2006. gada regulāri pulcē pašmāju un ārvalstu māksliniekus, kuri strādā ar smalkāko un kaprīzāko keramikas materiālu – porcelānu. Izstādei tiek pieteikti mākslas darbi, kas nepārsniedz 15 cm dimensijas. Šogad mākslinieki tika aicināti izstādei iesniegt darbus par tēmu “Baltais troksnis”.
Baltais troksnis ir jēdziens, kas tiek lietots ne tikai fizikā, bet arī mūzikā, telekomunikāciju jomā un citur - tā ir skaņa, kas sastāv no visām cilvēka ausij uztveramajām frekvencēm vienādā augstumā. Līdzīgi kā optiski - visām krāsām sajaucoties vienādās proporcijās, rodas baltā. Neviena komunikācija nevar iztikt bez trokšņa, jo tas ir nozīmīga komunikācijas sastāvdaļa - troksnis parādās kā trešais spēlētājs starp ziņas sūtītāju un saņēmēju. Baltais troksnis ir kā starpstāvoklis un klātbūtnes apliecinājums.
Starptautiskai mazo formu porcelāna izstādei “Baltais troksnis” konkursa kārtībā no 70 pieteikumiem tika izvēlēti 27 mākslinieku darbi no 15 valstīm – Baltkrievijas, Igaunijas, Irānas, Itālijas, Krievijas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas, Somijas, Spānijas, Ungārijas, Taivānas un Turcijas.
Attēlā: Ilze Emse-Grīnberga (Latvija) “Baltais vilciņš”. Porcelāns. 2017.
Izstādes vieta Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Porcelāna muzejs
Izstādes veids Klātienes izstāde
Hipersaite http://porcelanamuzejs.riga.lv/lv/jaunumi/11-starptautiska-mazo-formu-porcelana-izstade-%e2%80%9cbaltais-troksnis%e2%80%9d/
Cenrādis 2,50 EUR. Skolēni, studenti, pensionāri 1,00 EUR.
Papildus informācija