Meklēt

Izvērstā meklēšana

Izstāde

PIELIKUMA DATŅU SARAKSTS

Helgas Ingeborgas Melnbārdes personālizstāde "IEMESLS BŪT"

Izstādes atklāšanas datums 14.02.2018
Izstādes slēgšanas datums 15.04.2018
Darba laiks Otr.-Svētd. 11:00 - 18:00
Izstādes apraksts Pieredzējušās keramikas meistares Helgas Ingeborgas Melnbārdes mākslas darbu galvenie iedvesmas avoti ir dzeja, mūzika un skatuves māksla. Darbos māksliniecei patīk parotaļāties ar dažādu tehniku salikumiem un kombinācijām par kurām daudzi teiktu, ka tās nav iespējamas. Melnbārdes porcelāna apgleznošanas rokraksts ir ekspresīvs un košs.
Izstādē būs skatāmi jaunākie pēdējo gadu darbi un izlase no senāk tapušiem – apgleznoti šķīvji, kuru tapšanu iedvesmojusi mūsdienu latviešu un ārzemju dzeja, kā skaņdarbi un izcili skatuves uzvedumi. “Šī izstāde ir mans sirdsapziņas pasūtījums, jo liktenis vēlējis uz notikumu atlūzām pierakstīt gaismu. Rakstāmspalva noskūpsta balto virsmu un estētiski huligāniskos mezglojumos izvijas līnija. Sabiezē krāstoņi emocionālā uzšķērdumā un neprognozējami lietu kārtību izjauc reljefa faktūra” tā par personālizstādi “iemesls būt” stāsta māksliniece Helga Ingeborga Melnbārde. “Manas radošās “garšvielas” ir nemainīgas – mūzika, dzeja, gaisma” savus iedvesmas avotus atklāj izsmalcinātā spalvas meistare un uz porcelāna virsmas virtuozi uzbur abstraktas sirds ainavas. Savu darbu idejas smēlusi gan Sv. Asīzes Franciska un mātes Terēzes atziņās, gan zviedru rakstnieka Tomasa Transtrēmera dzejā. Tāpat mūzika un skatuves māksla ir mākslinieces garīgā maize.
Helgas Ingeborgas Melnbārdes porcelāna apgleznošanas rokraksts ir ekspresīvs un košs. Darbos māksliniecei patīk eksperimentēt ar dažādu tehniku salikumiem un kombinācijām par kurām daudzi teiktu, ka tās nav iespējamas. Izstādē būs skatāmi pēdējo gadu darbi un izlase no senāk tapušiem apgleznotiem šķīvjiem.

Izstādes vieta RPKIA Rīgas Porcelāna muzejs, Kalēju iela 9/11, Rīga
Izstādes veids Klātienes izstāde
Hipersaite http://porcelanamuzejs.riga.lv/lv/jaunumi/helgas-ingeborgas-melnbardes-personalizstade-%e2%80%9ciemesls-but%e2%80%9d/
Cenrādis 2,50 EUR.
Skolēni, studenti, pensionāri (uzrādot apliecinošu dokumentu) 1,00 EUR.
Papildus informācija