Izstāde

PIELIKUMA DATŅU SARAKSTS

Latvijas dabas bagātības. No koraļļa līdz virpainītei.

Izstādes atklāšanas datums 02.03.2018
Izstādes slēgšanas datums 31.03.2018
Darba laiks O. - S. 10.00 - 17.00
Jūnijs, jūlijs, augusts atvērts arī svētdienās no 10.00 - 15.00
Izstādes apraksts

2. martā Valmieras muzeja Izstāžu namā tiks atklāta izstāde

„Latvijas dabas bagātības. No koraļļa līdz virpainītei"

Izstāde tapusi Dabas muzejā, gatavojoties Latvijas simtgadei. Tajā iespējams iepazīties ar dabas un klimata pārmaiņām, kas notikušas tagadējā Latvijas teritorijā pirms vairāk nekā 400 miljoniem gadu līdz pat mūsdienām.

Latvijas dabu laika gaitā ir veidojuši dažādi ģeoloģiskie procesi, klimata pārmaiņas un cilvēku darbība. Izstādē interaktīvā veidā stāstām par dabas attīstības vēsturi, atklājam kad un kā šajā teritorijā ir ienākušas un izzudušas dažādas augu, dzīvnieku un sēņu sugas, kuras no tām šobrīd uzskatāmas par īpašu mūsu dabas bagātību, kā arī skaidrojam, vai augu un dzīvnieku sugām Latvijā iedzīvoties ir palīdzējuši paši cilvēki.

Izstādē „Latvijas dabas bagātības. No koraļļa līdz virpainītei'' apkopota informācija gan par laikiem, kad Latvijas teritorija bija klāta ar seno jūru ūdeņiem, kuros dzīvoja koraļļi, gan mūsdienām, kad joprojām zinātnieki katru gadu atklāj jaunas sugas, piemēram - virpainīti -, kas 2016. gada rudenī tika atrasta pašā Rīgas centrā.

Izstādi aicinām apmeklēt gan dabas draugus, gan tos, kurus interesē, kādas izmaiņas apkārtējā vidē veicinājusi cilvēku rīcība. Jaunākajiem apmeklētājiem sarežģīto tēmu palīdzēs izprast animācijas filma „Laika vilciens”, savukārt pieaugušo auditorijai piedāvāsim noskatīties 20 minūšu garu dokumentālo filmu par Latvijas dabas bagātībām.

Izstāde tapusi projekta „Ceļojošā izstāde „Latvijas dabas bagātības” ietvaros un tiek īstenots ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu. Projektu realizē Dabas muzeja atbalsta biedrība sadarbībā ar Latvijas Dabas muzeju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Izstāde Valmieras muzejā būs apskatāma līdz 2017. gada 31. martam

Izstādes vieta Valmieras muzeja Izstāžu namā, Bruņinieku ielā 3
Izstādes veids Klātienes izstāde
Hipersaite Informācija par izstādi un muzeja cenrādi pieejama šeit:
Cenrādis Informācija par izstādi un muzeja cenrādi pieejama muzeja mājas lapā: valmierasmuzejs.lv
Papildus informācija