Meklēt

Izvērstā meklēšana

PIELIKUMA DATŅU SARAKSTS

PRIEKŠMETA APRAKSTS

Šķīvis

Latvijas Kara muzejs
Uzskaites apzīmējums LKM 6-31045 Kolekcijas numurs 3597-LP

Virsraksts vai nosaukums Šķīvis, dekoratīvais, Horvātijas aizsardzības ministra B.Rončevica dāvana Latvijas aizsardzības ministram A.Slakterim.
Priekšmeta nosaukums Šķīvis
Priekšmeta apraksts Šķīvis no baltmetāla, sekls, malas atliektas. Uz malu virsmas uzlikta zeltainas krāsas metāla josla ar reljefu savītas virves rotājumu. Šķīvja spogulī nostiprināts ovāls medaljons no zeltainas krāsas metāla. Tā virsma krapināta, uz virsmas ovālā savītas virves rotājuma ierāmējumā pusovāls vairogs emaljēts baltos un sarkanos kvadrātos ar zeltainu iekantējumu. Augšpusē izvietoti pieci mazi vairogi, emaljēti krāsās. Zem vairoga reljefā sakrustoti šķēps un lauru zars, zem tā uzraksts: "MORH".  Medaljona malas josla emaljēta tumši zilā krāsā ar zeltainas krāsas uzrakstu: "REPUBLIKA HRVATSKA MINISTERSTVO OBRANE".  Šķīvim aizmugurē pielodēts trīsstūrveida piestiprinājuma gredzens.
 Šķīvis ievietots ar tumši zilas krāsas ādu apvilktā kastītē. Iekšpusē speciāls šķīvja paliktnis no sarkanas krāsas samta auduma, pie tās vienā malā piestiprināta metāla plāksnīte ar iegravētu dāvinājuma uzrakstu. Augšējā vāka odere no balta zīda.
Krājuma veids Pamatkrājums
Priekšmeta tips Lietiskie priekšmeti >> Suvenīri un piemiņas lietas
Kolekcija Vēsturisko priekšmetu kolekcija
Izgatavošanas vieta Horvātija, Zagreba
Vairāk