Meklēt

Izvērstā meklēšana

PIELIKUMA DATŅU SARAKSTS

PRIEKŠMETA APRAKSTS

Videoinstalācija ar skaņu

Topošā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja krājums
Uzskaites apzīmējums LMM 51

Personu ieraksti
Virsraksts vai nosaukums Karmas diagnostika
Priekšmeta nosaukums

Videoinstalācija ar skaņu

Priekšmeta apraksts Koka rāmītī ievietota fotogrāfija, kurā redzami mākslas darba autore un mākslinieks Miks Mitrēvics. Līdzās novietots monitors, kuru kā fotogrāfiju ieskauj koka rāmis. Monitorā redzami cilvēki, kas fotosalonā ilgstoši un nekustīgi pozē fotogrāfam. Attēla statiskumu pārtrauc nevilšas modeļu kustības.
Satura apraksts Videodarbā “Karmas diagnostika” ir apspēlētas karmisko likumsakarību cēloņu un seku likumi, kā arī mūsu nemitīgās vēlmes ielūkoties nākotnē, mēģinājumi to kontrolēt un pakļaut savai gribai. Viens no veidiem, kā ielūkoties nākotnē, ir likteņa noteikšana pēc fotogrāfijām – bezvēsts pazudušo meklēšanas gadījumos, jaunā pāra saderības varbūtības vai kādas slimības noskaidrošanas nolūkos.
Darbā tiek izmantota dzīvā foto efekts, fotogrāfiju vietā tiek filmēti smaidā sastindzis jaunais pāris, kāds vēža slimnieks un citi - tipiskās salonbildes imitācija. Bildēs notiek nemanāmās pārvērtības, jeb diagnozes noteikšana. 

Ticiet man, slimot un mirt ir ļoti veselīgi...
Informācijas saņemšanai jābūt gatavam. Ja cilvēkam lemts to saņemt, bet viņš nav tai gatavs, viņam piepalīdz. Bieži vien ļoti nepatīkamā veidā, proti, ar cilvēcisko vērtību destabilizāciju.
Saņemot Dievišķās mīlestības devu laimes formā, cilvēks vairs nespēj tai nepieķerties, tāpēc arvien biežāk un biežāk tā nāk kā ne laime. Lūk, kāpēc darbā ”Karmas diagnostika” ir visai nesaudzīgas diagnozes. Sievietei Tatjanai, kuras rokās novīst rozes, patiesi ir atlicis dzīvot divus gadus.
Cilvēks dievinot: spējas, gudrību, ideālus, morāli, karjeru, citu cilvēku, mēdz to zaudēt, vai slimot, vai mirt. Pat ja zaudējot, slimojot viņš nenojauš patieso slimības cēloni, tas ir tikai paviršs priekšstats; slimība vai nāve ir kā pretzāles nepareizajai vērtību sistēmai. Nākamajā dzīvē piedzimstot, cilvēks intuitīvi asociē cita dievināšanu ar nāvi, tādēļ citiem šī tendence nepiemīt, viņiem ir laba imunitāte.
Atgriežoties pie Tatjanas - kāpēc cilvēkam, skatoties mākslas darbu, būtu jāpiedzīvo šīs drūmās ainas? Šajā gadījumā Tatjana kā cilvēces kopīgās pieredzes neatņemama sastāvdaļa, kopā ar mums pilda atvadu rituālu no paša dārgākā kas mums ir - dzīves, kas man šķiet ārkārtīgi veselīgs process.
Modelējot galvā dažādas situācijas, piemēram, kā sasit jūsu dārgo auto, savu novecošanu, kā jūs piekrāpj un pamet, tad atgriežas un atkal piekrāpj un pamet jūsu mīļotā sieviete vai vīrietis, piekaušanu uz ielas, spēju zaudēšanu, bankrotu, neveiksmes un citas “jaukas” ainas (atkarībā no kā mēs katrs baidāmies), nenožēlojot notiekošo vai - gluži otrādi (kas pavisam apsveicami) - priecājoties par to, mēs iegūstam nepieciešamo imunitāti ilgam laikam!
Krājuma veids Pamatkrājums
Priekšmeta tips Audio-vizuālie un IT priekšmeti >> Videoieraksti
Vairāk