Izstāde

PIELIKUMA DATŅU SARAKSTS

Dace Grīnberga. Keramika

Izstādes atklāšanas datums 03.11.2017
Izstādes slēgšanas datums 14.01.2018
Darba laiks Otrdien-Svētdien 10.00-17.00
Izstādes apraksts DACE GRĪNBERGA. Liepājniece mūža garumā.
Beigusi Liepājas lietišķās mākslas vidusskolas Keramikas nodaļu, Latvijas Mākslas akadēmijas Lietišķi dekoratīvās mākslas nodaļu, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā ieguvusi maģistra grādu skolvadībā. Latvijas Mākslinieku savienības biedre. Strādājusi Liepājas mākslas un dizaina vidusskolas Keramikas nodaļā par pasniedzēju, kompozīcijas un amata mācības metodiskās komisijas vadītāju, Keramikas nodaļas vadītāju.
Pašreiz projektu ietvaros vada radošās darbnīcas dažāda vecuma bērniem un bērniem ar īpašām vajadzībām.
Ar saviem darbiem piedalījusies vietējās un starptautiskās keramikas izstādēs, kā arī starptautiskos mākslas pedagogu un keramiķu simpozijos. Darbi eksponēti izstādēs Latvijā un ārzemēs, kā arī atrodas privātkolekcijās.
Patīk strādāt ar dažādu krāsu akmensmasām, mālu un porcelānu. Galvenokārt darbus veido grupās, tie ir formās līdzīgi, bet krāsās un virsmas apstrādē dažādi. Darbos izmanto vienkāršas un ažūras formas, pielietojot dažādas glazūru, krāsu un faktūru kombinācijas, kompozīciju variācijas. Lielu nozīmi piešķir formas plastikai un materialitātei. Eksperimentē ar dažādiem keramikas apdedzināšanas veidiem.Patīk sajust keramisko materiālu kā dzīvu organismu un nesabojāt to ar savu roku pieskārienu.

Izstāde atvērta no 2017. gada 3. novembra līdz 2018. gada 14. janvārim.
Izstādes vieta Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs, Akadēmijas iela 10, Jelgava
Izstādes veids Klātienes izstāde
Hipersaite Foto galerija
Cenrādis Pieaugušajiem 1,50 EUR; skolēniem 0,50 EUR
Papildus informācija