Izstāde

PIELIKUMA DATŅU SARAKSTS

Sandras Krastiņas personālizstāde “Būs jārunā”

Izstādes atklāšanas datums 02.03.2018
Izstādes slēgšanas datums 31.03.2018
Darba laiks O. - S. 10.00 - 17.00
Jūnijs, jūlijs, augusts atvērts arī svētdienās no 10.00 - 15.00
Izstādes apraksts

No 2018. gada 2. - 31. martam Valmieras muzeja Izstāžu namā būs skatāma Sandras Krastiņas personālizstāde “Būs jārunā”.

“Izstāde “Būs jārunā” veidosies no gleznām, kas tapušas pēdējo trīs gadu laikā. Ir tā, ka viena tēma ierosina nākamo un tā, kas parādās jaunā izstādē, faktiski dīgusi un nobriedusi jau iepriekšējās skatēs. Šis stāsts radies no vairāku gleznojumu ciklu “sarunas”. Izstādēs “Vīrs. Un vārds.”, “Civilisti”, "#dienasvaronis" kopsaucējs meklējams tēmas asī – indivīda pozīcija, vietas un lomas meklējumi sava laika piedāvātajos spēles noteikumos, kā arī autora izvēlētajā izteiksmes valodā – glezniecībā. Manuprāt, glezniecība ir mēdijs, kas savā ietilpībā spēj iekapsulēt laiku, proti, materialitātes pretestība un autora nepastarpinātā žesta un mijiedarbība izveido tādu kā vidi, kur gaistošajai šodienai pārtapt ilgstošajā tagadnē.”: stāsta māksliniece Sandra Krastiņa.

Pazīstamā gleznotāja Sandra Krastiņa savu radošo izpausmju un mākslinieciskā rokraksta ziņā ir daudzpusīga personība. Māksliniece priekšplānā izvirza tēmu, kas viņai ir bijusi būtiska kopš radošās darbības uzsākšanas – indivīda un notikumu attiecības. Kā cilvēks pozicionējas dažādās vēsturiskajās, politiskajās un kultūras situācijās, kā izjūt sevi apdzīvotajā vidē un norisēs? Tematizētos jautājumus autore risina arī mākslinieciski tehniskā līmenī, lai statiskajā medijā – glezniecībā – notvertu fragmentētu, tomēr dinamiski virzītu laika un izjūtu kustību. Sandra Krastiņa glezniecības un mākslas uzdevumu saskata spējā formulēt tēlus, kas izsaka plašu laikmeta kontekstu, vienlaikus nepazaudējot saikni ar noteiktu vietas mentalitāti. 

Sandra Krastiņa (1957) mācījusies Latvijas Mākslas akadēmijas Monumentālās glezniecības nodaļā (1976-1982), profesora Eduarda Kalniņa meistardarbnīcā (1982-1986). Strādājusi par pedagogu Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolā. Latvijas Mākslinieku savienības muzeja izveidotāja un vadītāja (2001–2006), apgāda “Neputns” žurnāla “Dizaina Studija” galvenā redaktore (2006-2012). Darbojusies arī grafikā un animācijā, veidojusi dizainu Latvijas Bankas kolekciju monētām.

Izstādēs piedalās kopš 1980. gada. Regulāri rīko personālizstādes Rīgā, citviet Latvijā, arī ārvalstīs. Autores darbi glabājas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (Rīga), Ludviga muzeja (Ķelne, Vācija), Valsts Tretjakova galerijas (Maskava, Krievija) krājumā, kā arī daudzās citās muzeju un privātās kolekcijās Latvijā un ārvalstīs.

Izstādes vieta Valmieras muzeja Izstāžu namā, Bruņinieku ielā 3
Izstādes veids Klātienes izstāde
Hipersaite Informācija par izstādi un muzeja cenrādi pieejama šeit:
Cenrādis Informācija par izstādi un muzeja cenrādi pieejama muzeja mājas lapā: valmierasmuzejs.lv
Papildus informācija