Izstāde

PIELIKUMA DATŅU SARAKSTS

Jura Bergina personālizstāde “No Ābela līdz Kainam”

Izstādes atklāšanas datums 17.08.2018
Izstādes slēgšanas datums 14.10.2018
Darba laiks Ot.-Sv. 11.00 - 18.00.
Izstādes apraksts Juris Bergins ir viena no ekstravagantākajām personībām latviešu keramiķu vidū. Viņa rokraksts spilgti iezīmējas Latvijas un Eiropas mākslas ainā. Alegoriskās un provokatīvās kompozīcijas tiek atlietas porcelānā un apgleznotas virsglazūras tehnikā. Fakts, ka priekšmeti veidoti kā tējkannas vai krūzes, var palikt neievēroti uz spilgtā vēstījuma fona. Mākslinieks Juris Bergins strādā ar sociāli kritiskām un politiskām tēmām. Asi un precīzi novērojot un fiksējot laikmeta zīmes, viņš tās trāpīgi ietver savās asprātīgajās kompozīcijās. Autors teju raksta savu alternatīvo pasaules vēsturi. Atpazīstamie Bībeles tēli, mijoties ar mākslas vēstures replikām un laicīgās pasaules personībām, zīmoliem un simboliem, savietoti mākslinieka darbos, veido jaunus kontekstus, radot arī līdz šim, iespējams, neuzdotus jautājumus. Jurim Berginam patīk spēlēties arī ar valodu nozīmēm un asociācijām. Mākslinieks izaicina skatītāju drosmīgi tulkot viņa stāstu, neatstājot vienaldzīgu.
Juris Bergins pašlaik dzīvo un strādā Lietuvā. Mākslinieks pazīstams ar savu ekstravaganto rokrakstu - koši, simbolu pilni darbi, kas veido asprātīgas atsauces uz laikmeta artefaktiem. Izstādē Rīgas Porcelāna muzejā tiks eksponēti mākslinieka unikālie autordarbi, kas tapuši pēdējo gadu laikā.
Izstādes vieta RPKIA Rīgas Porcelāna muzejs. Kalēju iela 9/11, Rīga.
Izstādes veids Klātienes izstāde
Hipersaite http://porcelanamuzejs.riga.lv/lv/jaunumi/jura-bergina-personalizstade-%e2%80%9cno-abela-lidz-kainam%e2%80%9d/
Cenrādis EUR 2,50; skolēni, studenti, pensionāri EUR 1,00
Papildus informācija