Meklēt

Izvērstā meklēšana

Izstāde

PIELIKUMA DATŅU SARAKSTS

Izstādes atklāšanas datums 13.12.2018
Izstādes slēgšanas datums 30.01.2019
Darba laiks Otr.-Sv. 11.00 - 18.00
Izstādes apraksts Rīgas Porcelāna muzejs Latvijas simtās jubilejas gadu noslēdz ar izstādi “Ideju kolekcijas”, kas ir mākslinieces Valdas Podkalnes iniciēts koncepts. Izstādē eksponētas divas darbu sērijas – konceptuālu krūzīšu kolekcija, kas tapusi 1993. gadā un porcelāna bloki, kas radīti 2017./2018. gadā speciāli izstādei muzejā. Visus darbus vieno fakts, ka to formas dizainu veidojusi Valda Podkalne, savukārt tās apgleznojuši vai kā citādi radoši turpinājuši daudzi citi, pašas autores izraudzīti un uzaicināti mākslinieki. Ja rūpnieciskajā dizainā šādi radoši kopdarbi ir ierasta prakse, tad laikmetīgajā mākslā daudz retāka parādība. Šī izstāde savieno ne vien dažādus laikus, bet arī muzeja ekspozīciju ar laikmetīgo mākslu. Valdas Podkalnes sociālajā projektā, kas apvieno gadsimtus, iesaistīti 34 Latvijas kultūras ainā nozīmīgi mākslinieki. Izveidots arī katalogs “BLOG.KS” kā spilgta šī notikuma dokumentācija.
Valda Podkalne ir viena no spilgtākajām latviešu māksliniecēm, kas strādā ne vien ar keramiku, bet arī fotogrāfiju un konceptuālām instalācijām. Māksliniece ir atpazīstama Latvijas un Eiropas laikmetīgās mākslas kontekstā. Viņas darbi atrodas dažādās Eiropas muzeju kolekcijās un ir gūtas vairākas atzinības gan citur Eiropā, gan biennālēs un starptautiskās izstādēs Latvijā. Savulaik absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Industriālā dizaina nodaļu, docējusi arī Vizuālās komunikācijas nodaļā. Kopumā strādājusi par pasniedzēju Latvijas Mākslas akadēmijā 27 gadus. Šobrīd Valda Podkalne ir brīvmāksliniece, regulāri rīko personālizstādes, kurās ar dažādu materiālu starpniecību reflektē par atmiņām, dzīves pagriezieniem un sastaptajiem cilvēkiem.

Izstādes vieta RPKIA Rīgas Porcelāna muzejs, Kalēju iela 9/11, Rīga
Izstādes veids Klātienes izstāde
Hipersaite http://porcelanamuzejs.riga.lv/lv/jaunumi/valdas-podkalnes-socialais-projekts-izstade-%e2%80%9cideju-kolekcijas%e2%80%9d/
Cenrādis EUR 2,50; skolēni, studenti, pensionāri - EUR 1,00. Bezmaksas ieeja - pirmsskolas vecuma bērni u.c.
Papildus informācija