Meklēt

Izvērstā meklēšana

Izstāde

PIELIKUMA DATŅU SARAKSTS

Mētra Drulle, grafikas

Izstādes atklāšanas datums 09.06.2016
Izstādes slēgšanas datums 03.07.2016
Darba laiks O. - S. 10.00 - 17.00
Sv. 10.00 - 15.00
Izstādes apraksts

Māksliniece – grafiķe. Savos darbos pievērsusies cilvēka un dabas pasaules mijiedarbībai. Mētrai Drullei svarīgi atrast veidu, kā visprecīzāk atspoguļot sajūtas un emocijas mākslā, veidot skatījumu uz jau gatavām lietām, estetizējot notikumu, vietu, laiku un telpu. Vistuvākie izteiksmes līdzekļi mākslinieces radošajā darbībā ir kolagrāfija, linogriezums un monotipija. Eksperimentējot ar šīm grafikas tehnikām, autore tiecas uz robežas starp augstspiedumu un dobspiedumu nojaukšanu. Viņai svarīgi atrast veidu, kas spēj visprecīzāk atainot sajūtu materializēšanos, kādā noteiktā formā. Mēdz izmantot materiālus, kas neatbilst tradicionālam uzskatam par divdimensiju grafiku.

Darbi netop ātri – ne tehniski, ne emocionāli. Galvenie tēli darbībā ir sieviete un daba. Svarīgs aspekts mākslinieces radošajā darbībā ir harmonija un miers, izteikti izvairoties no negāciju un agresijas atspoguļošanas.

Mētra Drulle radoši darbojas galerijā “Mētras Māja” Aizputē un “Grafikas skola”, Galerijā Centrs" darbnīcā Rīgā. Vada meistarklases grafikā, kā arī ir darbojusies kā vizuālās mākslas un datorgrafikas pasniedzēja.

Aktīvi organizē personālizstādes, piedalās grupu izstādēs Latvijā un ārpus tās.


Izstādes vieta Valmieras muzeja Izstāžu namā, Bruņinieku ielā 3
Izstādes veids Klātienes izstāde
Hipersaite Informācija par izstādi un muzeja cenrādi pieejama šeit:
Cenrādis Cenrādis un informācija par izstādi apskatāma muzejs.valmiera.lv
Papildus informācija